Leave your phone number, our team will communicate with you as soon as possible.
Name - Surname :
Phone :
let's call you
Apple`dan iphone için bir patent daha
Apple aldığı yeni patent ile iPhone’un 10. yılı için yıllardır araştırma yaptığı ve iPhone 7’den sonra beklenen yenilikçi tasarımlı bir akıllı telefon ile karşımıza çıkabilir.

Apple’ın bükülebilir ekranlı cihazlar için almış olduğu 9,504,170 nolu patent Birleşik Devletler Patent ve Marka Ofisi tarafından onaylandı. Bu patent, bükülebilir ekranlı bir iPhone’un ortaya çıkacağını kanıtlar niteliktedir.

Tasarımı nasıl olacak? 
Tasarım olarak 90’lı yıllarda Motorola tarafından popüler hale gelmiş olan midye kabuğuna benziyor. Apple’ın bu dizaynı aynı zamanda ikiye bükülebiliyor. Apple, bükülebilir bir format oluşturmak için esnek bileşenler üretti. En önemli kısım ise OLED görüntü kalitesi ve metali desteklemesidir.

Bazı örneklerde görüldüğü gibi bükülebilir telefon şasiyi birleştiriyor ya da cihazın ana ekran tuşu, cihazı yukarı ve aşağı kısımlara ayıracak. Her iki kısmında da işlemci, sensör ve diğer akıllı telefon devrelerine sahip olacak.

Örneğin üst kısmında kameralar, ışık sensörleri, hoparlör modülleri bulunurken alt kısmında da mikrofonlar, CPU, GPU, titreşim ve diğer gerekli parçalar bulunduracak.

Nasıl bir kullanım deneyimi sunacak? 
İki kısım dönel hareket eden bir mekanizma aracılığıyla birbirine bağlanmaktadır. Bu sayede iki kısmın biri diğerine bağıntılı bir şekilde hareket eder. Aralarındaki bağlantı ise esnek baskı devre kartlarıyla sağlanmaktadır.

İlginç bir şekilde Apple bu belgeyle esnek ekranda iki veya daha fazla katlanır konfigürasyonlu ekstra materyaller içerebilir. Sunulmuş olan akıllı telefon, tasarım olarak içine doğru gömülen bir midye kabuğuna benziyor.

Böylece darbelere karşı daha dayanıklı olabilir. Karşılıklı konfigürasyon, görüntüyü kolay işletim erişimi için büküldükten sonra yüzeysel kaplama gösterebilir. Ana ekran tuşunun uzağında bir testere dişi bulundurabilir.

OLED bileşenlerinin duyarlılığını hafifletmek için Apple ekranın ekran ekleminin dönüşünü çalışanlarına dağıtarak geri dönüşleri inceleyecek. Yayınlanan patent başvurusunda eklem, cam ekran gibi önemli konularda detaylı açıklamalarda bulunulmuş. 

Devir Patent Tescil Ofisi.
#patenthaber #markatescili #patent #patenttescili #tasarımtescili #devirpatent
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o
Read more »

blogs

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!
İÜ kimya alanında 2 yeni patent aldı
Patent Tescili
Marka Tescili